Tiramisu
Mulţumim Loredanei şilui Ştefan Cristian Manz din Timişoara pentru această reţetă.
Ingrediente:
2 cutii de 250 gr de branza mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 4 oua 2 pliculete de ness 120 gr zahar pudra esenta de vanilie 2 cafele tari ¾ dintr-un pachet mare de piscoturii (3 folii) 2 lingurite zahar tos apa cacao pentru décor
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, se adauga branza mascarpone si se pune la rece pana se bate frisca care se amesteca si ea in compozitie. Se bat doua albusuri spuma si se amesteca la crema deja obtinuta apoi se pun cele doua pliculete de nes si cam jumatate de esenta de vanilie. Cele doua cafele se pun intr-un castronel, se pun doua lingurite de zahar si se dilueaza cafeaua cu apa. Se dau piscoturile prin cafea (doar se baga si se scot) si se aseaza intr-o tava una langa alta pana se acopera toata suprafata tavii. Se pune jumatate din crema peste piscoturi, se intinde bine apoi se pune inca un rand de piscoturi trecute prin cafea si cealalta jumatate din crema. Deasupra se decoreaza cu cacao.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.