Tocăniţă de cartofi
16 noiembrie 2017
Din țară
Am primit de la Dvornic Elke, din Curtea de Argeş, o reţetă gustoasă de tocăniţă de cartofi.
Ingrediente
1.5 kg cartofi
2 cepe
5 cârnăciori
2 morcovi
sare
usturoi
boia dulce
ulei
pătrunjel
Mod de preparare
Cartofii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Într-o oală, se pune puţin ulei şi se adaugă ceapa la călit, se amestecă uşor până se înmoaie, apoi se adaugă cârnatul tăiat, 2 morcovi daţi pe răzătoare, apoi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se pune apă cât să îi acopere, se presară sare şi se lasă la fiert până se înmoaie cartofii. La final, se adaugă usturoiul pisat şi boia dulce.
Se condimentează, dupa gust, daca mai este nevoie şi se presară pătrunjel tocat.