Tocăniţă de ciuperci
Această reţetă de post cu tocăniţă de ciuperci am primit-o de la Andrei Manz din Timisoara. Îţi mulţumim, Andrei! Aşteptăm reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
500 g ciuperci 1 rădăcină pătrunjel 3 morcovi 1 ceapă roşie sare piper ulei 1 lingură bullion frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă pătrunjelul, morcovul şi ceapa. Se toaca mărunt şi se pun într-o cratiţă cu puţin ulei. Se adaugă ciupecile tăiate cubuleţe şi se lasă puţin pe foc să se înăbuşe ciupercile în zeama pe care o lasă. Se adaugă puţină apă cât să acopere ciupercile şi se lasă pe foc sa fiarbă.
Când sunt aproape gata se adaugă bulionul, se condimentează tocăniţa de ciuperci cu sare şi piper după gust apoi se mai lasă puţin ca să se amestece aromele. Se ia tocăniţa de ciuperci de pe foc şi se serveşte cu frunze de pătrujel proaspăt tocat.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.