Tocaniţă de legume
Această reţetă cu tocanita de legume am primit-o de la cititoarea noastră Ursan Anişoara. Vă mulţumim! Aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
1 kg ciuperci champignon 1-2 ardei graşi roşii 2 cepe roşii 1 morcov o bucăţică ţelină 1-2 caţei de usturoi câteva roşii coapte (sau suc de roşii) 2 foi de dafin mărar verde 50 ml ulei sare piper
Mod de preparare tocanita de legume:
Se spală şi se taie legumele şi zarzavatul. Ceapa se taie julien, ardeiul se taie cubuleţe, ciupercile se feliază, roşii decojite se taie cubuleţe (se opăresc înainte), morcovul şi ţelina se dau pe răzătoare.
Se încinge puţin uleiul, apoi se căleşte ceapa până devine sticloasă. Se adaugă ardeiul cu morcovul, ţelina şi ciupercile felii. Se căleşte totul până scade sucul lăsat, apoi adăugăm caţeii de usturoi feliat mărunt şi roşiile cubuleţe sau sucul de roşii. Lăsăm tocanita de legume să fiarbă la foc domol până se leagă sosul, apoi potrivim de sare şi piper. Adăugăm foile de dafin şi mai lăsăm 5 minute pe foc. Se opreşte focul şi se presară deasupra mărar verde.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestor.
Mamaliga cu branza si tocanita de ceapa
Mamaliga cu branza si tocanita de ceapa