Tort Buturuga
Mulţumim Adinei Stoica din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă.
Ingrediente
Pentru blat 6 ouă 6 linguri zahăr 3 linguri făină 2 linguri cacao 50 g unt ½ plic praf de copt
2 cutii mascarpone
400 ml frişcă
1 baton vanilie
frăguţe
zmeură
300 g ciocolată menaj
200 ml frişcă
mac
nucă de cocos
migdale
zmeură
frăguţe
Mod de preparare
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri, le pui în vase separate şi, cu un mixer, baţi albuşurile. Când s-au întărit, adaugi zahărul în ploaie, apoi mixezi până când se topeşte. Adaugi gălbenuşurile cu o lingură de lemn. Amesteci încontinuu într-o singură direcţie, apoi adaugi făina şi cacaua în ploaie şi jumătate de plic de praf de copt. Ungi o tavă mare cu unt sau pui hârtie de copt şi dai la cuptorul bine încins circa 15-20 de minute, la foc mediu. Când este copt blatul, îl scoţi şi îl răstorni pe un prosop umed. Îl rulezi, îl laşi la răcit în prosop.
Pentru cremă, mixezi frişca, cu batonul de vanilie, până se întăreşte, apoi adaugi mascarpone şi amesteci. Desfaci blatul, îl tai în trei (o bucată mai mare şi două mai mici). Întinzi crema şi pui fructele. Pentru crema de deasupra, pui pe foc, într-o cratiţă, frişca. Nu o laşi să dea în clocot! Adaugi şi ciocolata menaj, topeşti până devine cremoasă. Laşi să se răcească şi o întinzi pe buturugă. Ornezi cu mac, nucă de cocos, zmeură, frăguţe şi migdale.