Tort cu cremă de zahăr ars
Mulţumim Antoniei Năstase din Bucureşti pentru acest desert delicios.
Ingrediente
Pentru blat 5 ouă 1 cană zahăr pudră 1 cană făină 4 linguri ulei sare
1 l lapte
8 ouă
13 linguri zahăr
coajă rasă de lămâie
200 g smântână pentru frişcă
flori din pastă de zahăr
Mod de preparare
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu praful de sare, adaugi zahărul în ploaie şi baţi continuu până obţii o spumă tare. Freci gălbenuşurile
cu uleiul. Pui alternativ, în albuşuri, făina şi gălbenuşurile.
Topeşti în vasul pe care-l dai la cuptor 5 linguri de zahăr, îl întinzi pe pereţi şi laşi deoparte. Baţi ouăle cu restul de zahăr, coaja de lămâie, torni laptele la temperatura
camerei, mixând continuu, şi răstorni amestecul în vasul tapetat cu zahăr ars, iar deasupra torni aluatul. Dai la cuptor 35-40 de minute. Răstorni tortul când s-a răcit. Baţi frişca şi îl îmbraci, decorezi cu floricele din pastă de zahăr.