Tort cu frişcă şi caramel
Claudia Fetye din Arad ne-a trimis la redacţie o delicioasă reţetă de tort. Mulţumim şi promitem să-l pregătim!
Ingrediente
Pentru blat
10 ouă 12 linguri zahăr tos 10 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguri cacao zeamă de lămâie
Pentru umplutură
500 ml frişcă lichidă
1 compot de nectarine
1 compot de cireşe
Pentru decor
frişcă
ornamente de ciocolată
1 plic glazură de caramel
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi cele 10 albuşuri cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenuşurile, făina şi praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie. Amesteci compoziţia cu o lingură de jos
în sus. Pui cacaua, dar nu amesteci de tot, ci doar atât cât să capete un aspect marmorat.
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, torni compoziţia şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Între timp, scurgi fructele şi baţi frişca. Tai tortul în trei părţi egale, însiropezi blatul de jos cu compot şi pui un strat de frişcă.
Aşezi peste frişcă fructele, pui al doilea blat şi repeţi procedura astfel încât ultimul strat să fie de fructe. Prepari glazura de caramel conform instrucţiunilor de pe plic şi o torni pe tort. Îmbraci tortul în lateral cu frişcă, ornamente de ciocolată şi fructe din compot.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.