Tort cu fructe de pădure

22 mai 2017   Din țară

Îi mulţumim doamnei Madalina Marin din Ploieşti pentru acest tort apetisant cu fructe de pădure.

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă

100 g zahăr

100 g făină

3 linguri cu ulei

1 fiolă esenţă de vanilie

1 praf sare

Pentru crema albă

200 g ciocolată albă

250 ml frişcă lichidă

1 fiolă esenţă de vanilie

5 g gelatină granule

Pentru crema roz

200 g ciocolată albă

250 ml frişcă lichidă

300 g zmeură congelată

5 g gelatină granule

Pentru crema mov

200 g ciocolată albă

250 ml frişcă lichidă

300 g fructe de pădure congelate

5 g gelatină

Pentru sirop

100 g zahăr

100 ml apă

1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Baţi ouăle cu un praf de sare şi cu zahărul până devin o cremă. Torni uleiul şi esenţa mixând continuu, adaugi în ploaie făina cernută. Torni aluatul într-o tavă tapetată, de 24 cm, cu pereţi detaşabili şi îl coci până trece testul cu scobitoarea. Pentru sirop, caramelizezi zahărul, îl stingi cu apă, îl laşi să scadă puţin, torni esenţa şi îl dai deoparte.

Pentru crema mov, topeşti, la foc mic, ciocolata cu 150 ml de frişcă. O laşi la răcorit şi hidratezi gelatina în 3 linguri de apă rece, apoi o dizolvi, la foc

mic. Decongelezi fructele de pădure, le pasezi şi le treci prin sită. Combini piureul cu ciocolata topită, încorporezi restul de frişcă bătută şi gelatina, apoi o

torni peste blatul răcit şi însiropat. Dai la congelator 10-15 minute. Pentru celelalte straturi de cremă, roz şi alb, procedezi la fel cu deosebirea că la cel alb

nu adaugi piure de fructe. Dai tortul la frigider până a doua zi.

Mai multe