Tort cu fructe de pădure
Îi mulţumim doamnei Madalina Marin din Ploieşti pentru acest tort apetisant cu fructe de pădure.
Ingrediente
Pentru blat
3 ouă
100 g zahăr
100 g făină
3 linguri cu ulei
1 fiolă esenţă de vanilie
1 praf sare
Pentru crema albă
200 g ciocolată albă
250 ml frişcă lichidă
1 fiolă esenţă de vanilie
5 g gelatină granule
Pentru crema roz
200 g ciocolată albă
250 ml frişcă lichidă
300 g zmeură congelată
5 g gelatină granule
Pentru crema mov
200 g ciocolată albă
250 ml frişcă lichidă
300 g fructe de pădure congelate
5 g gelatină
Pentru sirop
100 g zahăr
100 ml apă
1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare
Baţi ouăle cu un praf de sare şi cu zahărul până devin o cremă. Torni uleiul şi esenţa mixând continuu, adaugi în ploaie făina cernută. Torni aluatul într-o tavă tapetată, de 24 cm, cu pereţi detaşabili şi îl coci până trece testul cu scobitoarea. Pentru sirop, caramelizezi zahărul, îl stingi cu apă, îl laşi să scadă puţin, torni esenţa şi îl dai deoparte.
Pentru crema mov, topeşti, la foc mic, ciocolata cu 150 ml de frişcă. O laşi la răcorit şi hidratezi gelatina în 3 linguri de apă rece, apoi o dizolvi, la foc
mic. Decongelezi fructele de pădure, le pasezi şi le treci prin sită. Combini piureul cu ciocolata topită, încorporezi restul de frişcă bătută şi gelatina, apoi o
torni peste blatul răcit şi însiropat. Dai la congelator 10-15 minute. Pentru celelalte straturi de cremă, roz şi alb, procedezi la fel cu deosebirea că la cel alb
nu adaugi piure de fructe. Dai tortul la frigider până a doua zi.