Tort de biscuiţi
Mulţumim Simonei Milascan din Târgu-Mureş pentru această reţetă.
Ingrediente (1 tort) Pentru blat 20 biscuiţi de cacao cu cremă 50 g unt topit
Pentru cremă
250 g cremă de brânză
250 g smântână pentru frişcă
200 g cremă de ciocolată
10-15 biscuiţi de cacao cu cremă, rupţi
1 plic gelatină
Mod de preparare
Zdrobeşti biscuiţii cu tot cu cremă şi îi amesteci cu untul topit, apoi întinzi blatul obţinut într-o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili, şi o dai la rece ca să se întărească.
Pentru cremă, mixezi brânza cu crema de ciocolată, încorporezi frişca bătută şi gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Amesteci şi adaugi biscuiţii, omogenizezi, iar crema obţinută o întinzi peste blatul de biscuiţi şi dai la rece până când devine fermă.
Scoţi tava, îi îndepărtezi pereţii şi ornezi tortul după dorinţă.