Tort de biscuiţi

21 iunie 2016   Din țară

Mulţumim Simonei Milascan din Târgu-Mureş pentru această reţetă.

Ingrediente (1 tort) Pentru blat 20 biscuiţi de cacao cu cremă 50 g unt topit

Pentru cremă

250 g cremă de brânză

250 g smântână pentru frişcă

200 g cremă de ciocolată

10-15 biscuiţi de cacao cu cremă, rupţi

1 plic gelatină

Mod de preparare

Zdrobeşti biscuiţii cu tot cu cremă şi îi amesteci cu untul topit, apoi întinzi blatul obţinut într-o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili, şi o dai la rece ca să se întărească.

Pentru cremă, mixezi brânza cu crema de ciocolată, încorporezi frişca bătută şi gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Amesteci şi adaugi biscuiţii, omogenizezi, iar crema obţinută o întinzi peste blatul de biscuiţi şi dai la rece până când devine fermă.

Scoţi tava, îi îndepărtezi pereţii şi ornezi tortul după dorinţă.

Mai multe