Tort de ciocolată

20 septembrie 2016   Din țară

Îi mulţumim lui Alexandru Dincă din localitatea Fundulea pentru acest deliciu culinar pe care ni l-a împărtăşit.

Ingrediente

Pentru blat 10 ouă 10 linguri zahăr 10 linguri făină 2 linguri ulei sare

Pentru ganaşul de ciocolată

300 ml frişcă lichidă

280 g ciocolată cu lapte

Pentru sirop

200 ml apă

5 linguri zahăr

1 esenţă rom

Pentru decor

trandafiri din pastă de zahăr

frişcă

Mod de preparare

Pentru blat, ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Baţi albuşurile spumă, cu un praf de sare. Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul. Încorporezi gălbenuşurile în albuş şi adaugi făina cernută. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptor, 45-50 de minute.

Scoţi blatul când trece testul scobitorii. Pentru ganaş pui frişca într-o cratiţă pe foc şi laşi până aproape de punctul de fierbere. Adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi amesteci continuu, iar când se topeşte complet, iei de pe foc. Baţi compoziţia până devine fină şi omogenă, după care dai la frigider până capată consistenţa dorită.

După ce blatul s-a răcit, îl tai în 3 foi egale pe care le însiropezi cu apa fiartă şi amestecată cu zahărul şi esenţa de rom. Între cele 3 foi pui crema de ciocolată. Îmbraci tortul într-un strat de ganaş şi ornezi cu frişcă şi cu trandafiri din pastă de zahăr.

Mai multe