Tort de ciocolată

6 martie 2014   Din țară

Am primit această reţetă de la cititoarea noastră Guran Cristina din Timisoara. Aceasta ne-a mărturisit că a făcut acest pentru fetiţa ei. Reţeta este destul de simplă şi foarte delicioasă. Vă mulţumim că ne-aţi trimis-o.

Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru blat: 8 ouă 7 linguri de făină 8 linguri de zahăr 1 praf de copt 2 linguri de cacao

100 ml frişcă lichidă

200 g ciocolată

50 g unt

Mod de preparare:

Se separă ouăle, se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, făina amestecată cu praful de copt şi apoi cacao. Se amestecă ingredientele, se pun pe foc până se dizolvă şi devin o pastă cremoasă.

Pentru cremă. 4 oua întregi se amestecă cu 300 g zahar şi 2-3 linguri de cacao. Se fierb jumătate de ora pe baie de abur. După ce se răceşte crema se adaugă un pachet de unt. Dacă nu este suficient de tare crema, se pune gelatină.

Se împarte în 3 părti blatul, se însiropează şi se umple cu crema răcită. Se pune glazura de ciocolata peste tort şi se ornează după preferinţe.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.

Mai multe