Tort de somon afumat

15 august 2015   Din țară

Mulţumim Lubitei Iancu din Galaţi pentru această reţetă!

Ingrediente

300 g somon afumat 1 castravete 1 ceapă roşie 1 legătură mărar 300 g smântână fermentată 2 linguri zeamă de lămâie 3 foi gelatină sare piper ulei

Mod de preparare

Ungi cu câteva picături de ulei o formă micuţă de tort şi apoi o tapetezi cu folie alimentară. O laşi deoparte. Cureţi şi speli bine legumele şi verdeaţa. Într-un vas, amesteci jumătate din cantitatea de somon tăiat cubuleţe, ¾ din castravetele mărunţit, mărarul şi ceapa tocate, zeama de lămâie şi smântâna. Potriveşti de sare şi piper. Hidratezi gelatina în apă rece, 5 minute, apoi o faci pe baie de aburi, până se omogenizează. O încorporezi în restul de ingrediente. Pui în forma de tort jumătatea de cubuleţe de somon rămase, răstorni compoziţia, o nivelezi, acoperi cu folia alimentară şi dai la frigider, până a doua zi. Aşezi compoziţia pe un platou, desprinzi cu grijă folia şi ornezi tortul cu castravetele rămas şi cu puţin mărar, apoi serveşti.

Mai multe