Tort diplomat
Mulţumim Elenei Cristina Zaharia din Bucureşti pentru această reţetă.
Ingrediente 2-3 kiwi 1 portocală 1 cutie compot ananas 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri gelatină 1 pachet pişcoturi
Pentru cremă
5 gălbenuşuri
200 g zahăr tos
500 ml lapte
1 plic budincă vanilie
1 esenţă de lămâie, opţional
Mod de preparare
Pentru cremă, baţi cu telul toate ingredientele, apoi aşezi vasul pe baie de aburi, amestecând până când compoziţia se îngroaşă. O dai la rece. Baţi frişca. În crema rece încorporezi gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj şi frişca.
Speli şi cureţi kiwi, apoi le tai cubuleţe, portocala o cureţi de coajă, scoţi felie cu felie şi le tai bucăţele. Pentru asamblare, foloseşti o formă cu pereţi detaşabili. Aşezi, pe marginea ei, un strat de pişcoturi în picioare, torni o parte din cremă, pui bucăţele de fructe, iar cremă, fructe şi, la final, un strat de pişcoturi. Dai tortul la frigider cel puţin 3 ore, înainte de a-l servi.