Tort diplomat

20 noiembrie 2014   Din țară

Delicios! L-am preparat şi noi şi n-a mai rămas nici o firimitură în jumătate de oră. Reţeta ne-a fost propusă de Adina Mariana Stoica din Râmnicu Vâlcea şi vă îndemnăm să-l preparaţi voi.

Ingrediente

Pentru blat

5 oua 2 linguri cacao 6 linguri zahar 3 linguri faina 1 praf copt

Pentru compozitie

7 oua

200 gr zahar

600 ml lapte

4 linguri faina

2 plicuri gelatina

esenta de lamiie

ciocalata

fructe proaspete sau din compot

Pentru ornament

frisca praf

lapte ptr frisca

fructe

Pentru insiropat blatul

1 esenta lamiie

1 borcan dulceata visine

100 gr zahar pudra

300 ml apa

Pregatirea blatului

Se separa galbenusele de albuse,se bat albusele cu zaharul, pana se intaresc se adauga galbenusele,se amesteca cu o lingura,se pune faina "in ploaie",dupa care se adauga si cacaoa amestecand continuu si in acelasi sens,de la dreapta spre stamga si se adauga proful de copt ,se mai amesteca putin, se pregateste o tava se unge cu putin ulei si se pune compozitia obtinuta ptr blat,se da la cuptorul deja incins cca 30 minute,dupa care se scoate si se lasa la racit.

Se separa albusele de galbenuse,se freaca galbenusele cu zaharul,pana devine ca o spuma,se adauga,laptele si faina,dupa care se pune pe baimarin(intr o oala se pune apa si dupa aceea oala cu copozitia),se lasa sa se ingrose ,mestecand continuu,intre timp se pune gelatina la dizolvat cu 150 ml apa,cand s a ingrosat compozitia,se adauga gelatina si lasam sa se ingroase,intre timp,batem albusurile spuma si le amestecam cu compozitia de pe baimarin cand s a ingrosat(de genul unei budinci),se adauga esenta si se ameste putin land de pe baimarin compozitia.

Pregatirea blatului ptr pus compozitia tortului

Se taie blatul in 2(indiferent cum este,rotund sau dreptunghi),prima parte se pune in tava,se insiropeaza bine cu siropul facut din ,esenta zahar si apa,dupa care se intinde dulceata de visine,se pune compozitia obtinuta pe baimarin,se pun fructele taiate bucati si ciocalata la fel,iar la final se adauga partea a 2 a de blat insitopata si cu dulceata de visine,se lasa la cece,cateva ore pentru a se intari,se scoate si se orneaza cu frisca si fructe.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe