Tort Diplomat de post
Doamna Adriana Cocoşilă din judeţul Olt ne-a propus o reţetă menită să ne îndulcească chiar şi în zilele de post.
De ce ai nevoie pentru tort diplomat de post
Pentru blat
200 ml apă minerală
100 ml ulei
2 cani făină
1/2 cană zahăr
6 linguri miere
1 lingură cacao
1/2 plic praf de copt
1 vârf linguriţă bicarbonat amoniu
Pentru cremă
500 ml frişcă lichidă
fructe ( kivi, ananas)
1 linguriţă zeamă de lămâie
Cum se prepară tortul diplomat de post
Pentru blat, amesteci toate ingredientele până când obţii o cremă omogenă pe care o torni într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins 30 de minute. O laşi la răcit şi o tai în două felii.
Pentru cremă, cureţi şi tai fructele cubuleţe, apoi le pui la scurs.
Mixezi frişca rece până se întăreşte, torni zeama de lămâie şi încorporezi fructele
Aşezi prima felie de blat, întinzi jumătate din cremă, pui peste ea a doua felie şi nivelezi restul de frişcă.