Tort glazurat

12 mai 2017   Din țară

Mulţumim Mariei Chivan din Bucureşti pentru această reţetă de sărbătoare.

Ingrediente

Pentru blat 125 g unt 50 g zahăr brun 3 ouă 200 g făină 2 linguri cacao 2 linguri lapte 1 linguriţă praf de copt

300 ml lapte

3 linguri cu vârf de griş

80 g unt

80 g zahăr

100 g cocos

1 esenţă de vanilie

1 ciocolată cu lapte

1 ciocolată albă

Mod de preparare

Baţi ouăle împreună cu zahărul până devin o cremă fină, adaugi untul topit, însă rece, şi continui să amesteci. Combini făina cu praful de copt şi cacaua, le cerni peste amestecul de ouă şi adaugi laptele, puţin câte puţin. Când compoziţia este de consistenţa unei smântâni groase, o torni într-o formă cu diametrul de 20 cm, tapetată cu hârtie de copt. Introduci la cuptor pentru 30-40 de minute.

Pui pe foc laptele amestecat cu untul, zahărul, grişul şi amesteci continuu, pentru a nu se prinde de fundul vasului, până se îngroaşă. Adaugi nuca de cocos, esenţa de vanilie şi laşi să se răcească. Pui crema peste blat, nivelezi, iar deasupra torni ciocolata neagră topită şi decorezi cu cea albă (tot topită). O laşi să se răcească şi o introduci la frigider, până se întăreşte ciocolata.

Mai multe