Tort “Radu”

3 februarie 2014   Din țară

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Sorina Miron din Constanţa. Mulţumim pentru reţetă! Ai gătit ceva inedit şi vrei să împărtăşeşti cu toată lumea? Trimite-ne reţeta însoţită de o poză pe retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru foile de cacao: 15 linguri făină 5 linguri zahăr 1 lingură cacao 1 ou 1 ceaşcă lapte 1 lingură amoniac stins în oţet 150 g margarină 6 linguri făină esenţă vanilie

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri făină

esenţă vanilie

500 ml lapte

3-4 linguri făină

250 g zahăr

250 g margarină sau unt

coaja şi zeama de la 1 lămâie

frişcă

Mod de preparare:

Pentru foi, amesteci toate ingredientele şi aluatul obţinut îl împarţi în două. Coci, 5 minute, fiecare foaie în parte pe fundul tăvii.

Pentru blat, omogenizezi ingredientele într-un castron, amesteci şi torni aluatul în tava pentru copt. Atenţie, coci foile şi blatul în aceeaşi tavă pentru a avea aceeaşi dimensiune!

Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul şi fierbi la foc mic. Separat, încorporezi 3 linguri

de lapte cu făina şi torni peste amestecul de pe foc. După ce se îngroaşă, opreşti focul şi încorporezi untul sau margarina, amestecând continuu până când se topeşte. Adaugi, după preferinţă, coaja şi zeama de lămâie.

Asamblarea tortului se face astfel: pui o foaie de cacao, apoi cremă, blatul de pandişpan, însiropat, după gust, crema şi foaia de cacao. Deasupra întinzi frişca şi ornezi după preferinţă.

Mai multe