Varză dulce cu cârnaţi afumaţi
Daniel Alebrt Bertoni din Focşani ne-a trimis mai multe reţete la concursul organizat pe clickpoftabuna.ro, „Găteşte şi câştigă!“. Din păcate, niciuna din reţete nu a fost câştigătoare, dar iată una dintre ele, pe care o putem declara reţetă de top.
Ingrediente 1 varză dulce de 1,5 kg 300 gr cârnaţi afumaţi 1 morcov 1 ceapă mare 1 ardei gras roşu 1 legătură leuştean 3 linguri pastă de tomate 3 foi de dafin 1 linguriţă cimbru uscat 60 ml ulei sare şi piper boabe
Mod de preparare
Varza dulce se toacă fideluţă, se presară cu puţină sare şi se frământă cu mâinile, ca să se înmoaie.
Într-un ceaun se pune ceapa la călit în ulei încins, apoi se adaugă varza, leuşteanul tocat, ardeiul tocat cubulete, morcovul tăiat rondele, foile de dafin şi boabele de piper. După 30 minute în care a fiert la foc scăzut, se adaugă pasta de tomate, cimbrul uscat, şi se mai lasă la fiert alte 20 minute.
Se serveşte cu mămăligă, cârnaţi prăjiţi şi ardei iute.