Vinete pane cu frigărui de porc

24 iunie 2016   Din țară

Mulţumim Feliciei Vanea pentru această reţetă!

Ingrediente

o vinata potrivita 2 oua faina ulei pentru prajit sare, piper

Mod de preparare

Spalam bine vinata si o taiem felii mai subtiri. Feliile le dam cu sare si le asazam pe o farfurie citeva minute sa se scurga. Intr-un bol, batem ouale cu faina, sare, piper, ca pentru snitele. Dam apoi feliile de vinete prin compozitie, si le prajim in ulei incins. Sunt asa de bune, parca mananci o carnita pufoasa.

Pentru frigarui ne trebuie: cuburi de carne de porc ca pentru gulas, ardei gras rosu, ceapa, dovlecel. Punem pe rand, pe bete de frigarui, un cub de carne, o rondea de ceapa, iar cub de carne, ardei gras rosu, carne, rondea de dovlecel si tot asa, si pastram loc la capete pentru a putea sa le intoarcem pe gratar. Le condimentam, dupa gust cu sare si piper, si le punem pe un gratar incins uns cu slanina. Putem servi cu rosii cherry.

Mai multe