Vinete pane cu frigărui de porc
Mulţumim Feliciei Vanea pentru această reţetă!
Ingrediente
o vinata potrivita 2 oua faina ulei pentru prajit sare, piper
Mod de preparare
Spalam bine vinata si o taiem felii mai subtiri. Feliile le dam cu sare si le asazam pe o farfurie citeva minute sa se scurga. Intr-un bol, batem ouale cu faina, sare, piper, ca pentru snitele. Dam apoi feliile de vinete prin compozitie, si le prajim in ulei incins. Sunt asa de bune, parca mananci o carnita pufoasa.
Pentru frigarui ne trebuie: cuburi de carne de porc ca pentru gulas, ardei gras rosu, ceapa, dovlecel. Punem pe rand, pe bete de frigarui, un cub de carne, o rondea de ceapa, iar cub de carne, ardei gras rosu, carne, rondea de dovlecel si tot asa, si pastram loc la capete pentru a putea sa le intoarcem pe gratar. Le condimentam, dupa gust cu sare si piper, si le punem pe un gratar incins uns cu slanina. Putem servi cu rosii cherry.