Zacuscă de fasole

14 octombrie 2014   Din țară

Nu toată lumea se pricepe să pregătească o zacuscă de fasole gustoasă. Iar aceasta poate fi uneori mai bună decât cea de vinete! Învaţă cum se prapră o zacuscă de fasole de la cititoarea noastră Ivette Huerta din Lupeni căreia îi mulţumim că ne citeşte şi ne trimite constant reţete care mai de care mai delicioase.

Ingrediente

1 kg fasole boabe 1/2 kg ceapă 1 kg ardei capia sare piper 3 foi de dafin 300 ml bulion 500 ml ulei

Mod de preparare

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert, cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie.

Ceapa, si ardeiul se curata se spala si se trec prin masina de tocat .Se pun apoi in ulei incins la calit. Totul va bolborosi vreme de o ora, in vas acoperit, pe foc mic, amestecand des, sa nu se prinda. Cand fasolea a fiert ,se scurge de apa, se paseaza cu blenderul (sau se trece prin masina de tocat) si se adauga in oala.

Tot acum se adauga si bulionul si se lasa zacusca sa mai fiarba 10-15 minute. Se potriveste de piper si sare.

Oala se da apoi la cuptor pentru inca 30-40minute.

Zacusca se pune fierbinte in borcanele sterilizate. Deasupra fiecarui borcan se toarna putin ulei . Pentru siguranta , se pun borcanele cu zacusca intr-o cratita mare, la fiert, inca 30 de minute.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe