3 feluri în care poţi să găteşti conopida
Una dintre cele mai sănătoase legume, cu numeroase variante de a fi preparată, este conopida. Supă, fel, principal sau garnitură, conopida n-ar trebui să lipsească din meniul tău şi o poţi găti cât poţi de des, mai ales dacă familiei tale îi este pe plac. Îţi recomandăm 3 feluri în care poţi să găteşti conopida.
Supă cremă de conopidă
Îngrediente supă cremă de conopidă
- 500 g conopida
- 1-2 cartofi
- o ceapă
- 10 g unt
- 50 ml smântână
- 250 ml lapte
- 400 ml supă de legume
- ulei
- sare şi piper
Mod de preparare supă cremă de conopidă
Pune apa la fiert şi adaugă un cub de vegeta. Când dă în clocot, adaugă conopia spălată şi ruptă în bucheţele. Cartofii se curăţă şi se taie cuburi şi se adaugă în oală, la fiert.
Ceapa se curăţă, se toacă şi se căleşte în ulei, iar când devine aurie, se adaugă adaugă legumele fierte în supă şi laptele. Lasă totul să dea din nou în clocot şi la fiert timp de 20 de minute. Se mixează totul cu un blender sau cu mixerul electric, apoi se adaugă smântână.
Supa este gata şi se serveşte caldă cu crutoane.
Conopidă pane
Ingrediente conopidă pane
- 1 conopidă
- -3 ouă
- 60 ml lapte
- făină
- pesmet
- praf de usturoi
- sare şi piper
- ulei
Mod de preparare conopidă pane
Conopida se spală, se desface şi se pune la fiert în apă cu sare. Când este gata, se pune la scurs, iar apoi se asezonează cu sare, piper şi praf de usturoi.
Bate ouăle într-un bol şi amestecă-le cu laptele. Pune făină pe o farfurie şi pesmet pe alta. Fiecare bucheţel de conopidă se trece prin făină, prin ou şi apoi prin pesmet şi se prăjeşte în ulei încins. Se repetă procesul cu fiecare bucată de conopidă care, după ce este gata, se scoate pe un prosop de hârtie pentru a se scurge de surplusul de ulei.
Se servesc ca atare sau puse pe farfurie ca garnitură.
Conopidă cu smântână
Ingrediente conopidă cu smântână
- o conopidă
- maioneză
- sare şi piper
- 60 ml smântână
- 1 lămâie
Mod de preparare conopidă cu smântână
Spală conopida şi pune bucheţelele la fiert în apă cu sare. Când este fiartă se scoate într-o sită şi se lasă bine la scurs. După ce se răceşte se toacă mărunt şi se amestecă cu maioneza, care poate fi făcută din două gălbenuşuri. Se asezonează totul cu sare şi piper şi se adaugă zeamă de lămâie şi smântână.
Conopida cu smântână se serveşte pe felii de pâine prăjită.