Ardei umpluţi cu legume şi orez

10 martie 2020   Felul principal

Ardeii umpluţi stau la loc de cinste pe mesele noastre, chiar şi în perioada de post, când alegem să renunţăm la carne. O reţetă de ardei umpluţi cu orez şi legume este perfectă pentru un prânz copios, mai ales că se prepară rapid.

Ingrediente pentru ardei umpluţi cu orez şi legume

  • 10 ardei graşi verzi
  • 100 g orez
  • 50 g stafide
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare şi piper
  • 300 ml supă de legume

Mod de preparare ardei umpluţi cu orez şi legume

Curăţă ardeii şi spală-i bine. Ai grijă să nu crape, căci va curge umplutura. Într-o tigaie, pune câteva picături de ulei şi coace-i pe toate părţile câteva minute. 

Între timp, toacă ceapa, adaugă 2-3 linguri de ulei în tigaia folosită anterior şi căleşte-o uşor. Adaugă peste orezul spălat şi scurs şi supa de legume. Asezonează cu sare şi piper şi lasă la fiert.

Când orezul este aproape gata, se adaugă stadifele şi se ia de pe foc. Lasă la răcit 5-10 minute, iar după umple ardeii pregătiţi. 

Pune-i într-o oală şi completează cu apă până la jumătatea lor. Lasă pe foc circa 50 de minute. 

Se servesc calzi! 

Poftă bună! 

Mai multe