Aripioare dulci la cuptor
21 februarie 2020
Felul principal
Ce zici de o porţie de aripioare delicioase, acoperite cu un sos de miere, numai bune de servit la prânz sau chiar la cină? Această reţetă cu gust dulceag, dar de sosul de miere, este savuroasă şi îţi va răsfăţa papilele gustative.
Ingrediente pentru aripioare dulci la cuptor
- 1/2 kilogram de aripi de pui
- 50 ml ulei
- 5 linguri vin roşu
- 75 g miere
- suc de roşii
- sare şi piper
- boia de ardei iute
Mod de preparare aripioare dulci la cuptor
Amestecă într-un bol mierea uşor topită cu vinul, 2-3 linguri de suc de roşii, 50 ml de ulei şi condimentele, după gust. Sosul este gata!
Spală aripioarele de pui, pârleşte-le uşor şi toarnă peste ele sosul de miere. Lasă-le la macerat aproximativ 30 de minute, acoperite, la frigider.
Foloseşte o tavă în care vei pune o hârtie de copt. Aşează aripioarele, acoperă-le cu sosul din castron şi bagă-le la cuptor 40 de minute. Dacă le vrei mai crocante, lasă-la încă 10 minute.
Se servesc calde. Poftă bună!