Borş polonez cu sfeclă

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 300 g coaste de vită, 200 g kaizer, 6 frunze de dafin, 10 boabe de piper, 6 boabe de ienibahar, 1 linguriţă seminţe de fenicul, 2 cepe mici, 400 g rădăcinoase (morcov, ţelină, pătrunjel), 1/2 praz (partea albă), 60 g untură, 400 g varză, 300 g sfeclă roşie, 100 g hribi uscaţi, 200 g cârnaţi de casă afumaţi, 250 g smântână, sare piper

Mod de preparare:Numar portii: 6 Timp de preparare: 2h Dificultate: medie

Pui bucata de coastă într-o oală cu mai mul tă apă rece şi o aşezi pe foc. Aduci apa la punc tul de fierbere, adaugi sare şi laşi să fiarbă 40 de minute. Separat, pui ciupercile la înmuiat.

Adaugi bucata de kaizer în oala cu carne, condimentele, frunzele de dafin şi ceapa curăţată şi tăiată în jumătate. Laşi să fiarbă până carnea se înmoaie.

Cureţi şi speli rădăcinoasele, prazul şi le tai cubuleţe nu foarte mici, după care le căleşti, până se înmoaie, într-o oală în care ai încins jumătate din untură. Torni peste legume supa de carne strecurată. Când dă în fiert, adaugi varza tăiată fideluţă, sfecla curăţată şi tăiată cubuleţe şi ciupercile scurse de apă. Laşi să fiarbă până se înmoaie legumele.

Torni peste legume supa de carne strecurată. Când dă în fiert, adaugi varza tăiată fideluţă, sfecla curăţată şi tăiată cubuleţe şi ciupercile scurse de apă. Laşi să fiarbă până se înmoaie legumele.

Încingi untura rămasă într-o tigaie şi căleşti cârnatul tăiat felii. Îi pui împreună cu untura în supă şi mai fierbi cinci minute.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Opreşti focul, tai carnea de vită şi kaizerul bucăţi mici şi le pui în supă. O serveşti fierbinte, cu pâine de casă şi smântână.

Mai multe