Budincă de dovlecei

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 5­6 dovlecei mici, 3 cartofi fierţi, 300 g telemea de oaie bine uscată, 200 g caşcaval de oaie bine uscat, 100 g brânză feta, 5 ouă, 1 legătură pătrunjel verde, piper proaspăt măcinat

Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 10 min Dificultate: mică

Dai brânza şi caşcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari, cureţi dovleceii, îi razi, îi scurgi de zeamă şi îi amesteci într-­un vas cu caşcavalul, brânza şi cartofii fierţi zdrobiţi mărunt. Adaugi brânza feta tăiată cubuleţe, gălbenuşurile, pătrunjelul verde tocat, condimentezi cu piper şi amesteci totul foarte bine.

Separat, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi uşor, prin răsturnare, în compoziţia de dovlecel. Aşezi amestecul într­-o formă termorezistentă unsă şi tapetată cu făină şi o introduci la cuptor pentru 40 de minute, la foc mic până se rumeneşte.

Mai multe