Canelloni cu brânză în sos de roşii

3 iulie 2013   Felul principal

Pastele sunt salvarea pentru zilele în care n-ai nici timp, nici inspiraţie pentru preparate complexe. Cu bun gust şi cu doar puţină răbdare, poţi pregăti un festin regal!

Ingrediente: paste canelloni, 150 g şuncă, 500 g urdă, 40 g unt, 1 gălbenuş, 4 linguri parmezan ras, 1 legătură pătrunjel verde, 1 lingură ulei, 3-4 frunze busuioc verde, 5 roşii bine coapte, sare, piper

Preparare

Tai şunca cubuleţe mici, le amesteci cu urda frecată cu unt, cu gălbenuşul, pătrunjelul tocat mărunt, jumătate din parmezanul ras, sare şi piper, după gust.

Separat, opăreşti pastele canelloni până se înmoaie, le scurgi de apă şi le umpli pe fiecare cu compoziţia de brânză preparată. Le aşezi într-un vas termorezistent uns cu unt. Poţi folosi în loc de canelloni foi de lasagna. Le opăreşti, aşezi umplutură pe ele şi le rulezi.

Roşiile le opăreşti câteva secunde în apă clocotită, după care le cureţi de coajă. Le toci mărunt şi le căleşti într-o lingură de ulei în- cins, până se înmoaie puţin. Condimentezi cu busuioc tocat mărunt, sare şi piper, după gust, şi torni sosul în vasul termorezistent în care ai pus canelloni. Presari restul de parmezan ras şi introduci vasul în cuptorul bine încins pentru circa 35-40 de minute. Le serveşti calde, presărate cu pătrunjel verde tocat.

Mai multe