Capia cu ciuperci
Ingrediente: 6 ardei capia roşii, 2 cepe, 2 morcovi, 4 ciuperci, 2 linguri ulei, 1 cană orez, 2 linguri pastă de tomate, 2 linguri făină, 1 lingură pastă, de tomate pentru sos, sare, piper, 200 g brânză tofu
Mod de preparare:Timp de preparare: 1h 10 min Dificultate: mică
Tai căpăcele la ardei, îi cureţi de cotoare şi îi speli. Într-o cratiţă pui ceapa dată pe răzătoarea mare la călit împreună cu morcovul ras. După câteva minute, adaugi ciupercile tocate mărunt şi laşi să fiarbă până scade zeama.
Pui peste ciuperci orezul spălat bine, pasta de tomate, condimentezi cu sare şi piper şi mai laşi pe foc câteva minute. Umpli ardeii, cu amestecul de ciuperci, le pui câte un capac din brânză tofu, îi aşezi într-un vas şi îi acoperi cu apă.
Fierbi 30-40 de minute la foc mic. La jumătatea timpului de fierbere dizolvi în puţină apă, două linguri cu făină şi una de pastă de tomate şi torni în vasul în care fierb ardeii. Îi serveşti calzi împreună cu sos.