Cârnăciori cu sos iute
Ingrediente: 10 cârnaţi de casă afumaţi, 10 felii bacon tăiate subţire, ulei pentru prăjit
Pentru sos: 1 ceapă potrivită, 1 morcov potrivit, 50 ml ulei, 2 linguri pastă de tomate, 1 pahar vin roşu, 1 ardei iute roşu, 1 linguriţă muştar, 1 linguriţă oţet, 2 frunze dafin, sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 10 Timp de preparare: 50 min Dificultate: mică
Tai bucăţile de cârnat în două. Trebuie să ai 10 bu căţi de 10 cm. Înfăşori fieca re bucată de cârnat în câte o felie de bacon şi prinzi cu o scobitoare. Prăjeşti rulourile în ulei bine încins, la foc iute, şi le scoţi pe prosoape absorbante. Pentru sos, dai pe răză toarea mică ceapa şi morcovul spălate şi curăţate, după care le căleşti în uleiul încins câteva minute împreună cu ardeiul tocat mărunt.
Stingi cu pasta de tomate dizolvată cu o cană de apă şi laşi să fiarbă 15 minute. Treci totul prin sită (sau prin blender) şi piureul obţinut îl pui într-o crăticioară, la foc mic. Adaugi vinul, muştarul, frunzele de dafin şi oţetul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi mai fierbi 10 minute. Serveşti cârnăciorii cu sosul picant.