Carne afumată în crustă

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 2 ouă, 16 g drojdie, 1 vârf de cuţit zahăr, 400 g făină de secară, 1 praf de sare, 800 g ceafă de porc afumată, 2 rămurele cimbru, 1 lingură chimen

Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 2h Dificultate: mică

Baţi uşor ouăle, pui drojdia, zahărul, o lingură de făină şi laşi să crească timp de 30 de minute. Cerni făina într-un castron, adaugi amestecul cu drojdie, un praf de sare şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l laşi la crescut 30 de minute.

Întinzi aluatul în foaie, presari puţină făină, pui frunze de cimbru verde, bucata de ceafă afumată şi o îmbraci bine cu aluat. Tai uşor cu un cuţit, de-a curmezişul, aluatul pe partea de sus, uzi cu puţină apă şi presari chimenul. O aşezi pe hârtie de copt într-o tavă şi coci 45 de minute. Laşi să se răcească, apoi o tai felii.

Mai multe