Cartofi aromaţi, la cuptor, cu usturoi şi boia dulce
Un preparat simplu şi delicios, pregătit la cutor, cartofii aromaţi sunt excelenţi pentru a satisface până şi cele mai pretenţioase gusturi. Încearcă şi tu această reţetă cu usturoi şi boia dulce!
Ingrediente Cartofi aromaţi, la cuptor, cu usturoi şi boia dulce
- 1 kg cartofi
- usturoi
- boia de ardei dulce
- 30 ml ulei de măsline
- muştar dulce
- cimbru
- crenguţe de rozmarin
- sare şi piper
Mod de preparare Cartofi aromaţi, la cuptor, cu usturoi şi boia dulce
Catofii se curăţă şi se taie, după preferinţe, însă în bucăţi mari. Îi poţi felia sau tăia cuburi. Curăţă 5-6 cătei de usturoi şi pisează-i bine. Adaugă peste cartofii tăiaţi şi spălaţi uleiul de măsline, 2-3 linguri de muştar, usturoiul pisat, 2-3 linguri de boia, sare şi piper după gust şi 1 linguriţă de cimbru.
Amestecă totul bine şi lasă aromele să se întrepătrundă în castron. Separat, pune o hârtie de copt într-o tavă, încălzeşte cuptorul şi aşează cartofii cu crenguţele de rozmarin printre ei.
Bagă-i la cuptor pentru 40 de minute şi serveşte-i calzi, simplu sau cu salata preferată.
Poftă bună!