Cartofi aurii, la tigaie, cu usturoi

7 februarie 2020   Felul principal

Fie că îi consumi ca garnitură, alături de friptura ta preferată sau îi savurezi ca atare, cartofii la tigaie, cu gust deosebit de usturoi îţi vor răsfăţa papilele gustative la masa de prânz, mai ales dacă iubeşti mâncarea românească. Încearcă această reţetă, este foarte simplu de făcut!

Ingrediente pentru Cartofi aurii, la tigaie, cu usturoi

  • 1 kg cartofi
  • usturoi
  • ulei
  • cimbru
  • sare şi piper

Mod de preparare Cartofi aurii, la tigaie, cu usturoi

Curăţă cartofii, spală-i bine şi taie-i cuburi medii. Foloseşte o tigaie în care să pui ulei la încins şi în care vei adăuga cartofii. Atenţie, pune-i în două sau mai multe rânduri, pentru a reuşi să se prăjească în mod corespunzător, în funcţie de dimensiunea tigăii. Când au prins crustă aurie, adaugă jumătate de cană de apă şi pune un capac. 

Striveşte câţiva cătei de usturoi şi când cartofii sunt aproape gata se adaugă peste ei, alături de sare şi piper, după gust. Adaugă cimbru sau oregano, în funcţie de preferinţe. 

După ce apa a scăzut complet şi cartofi s-au rumenit, se scot din tigaie şi se consumă imediat.

Poftă bună! 

Mai multe