Cartofi gratinaţi cu brânză mascarpone
Ai poftă de un preparat delicios pe bază de cartofi? Nimic nu poate fi mai delicios decât combinaţia cu brânză şi usturoi, astfel că reţeta de cartofi gratinaţi devine un real deliciu, mai ales că vei folosi brânză mascarpone, ingredientul surpriză al acestei gustări. Se face rapid şi se serveşte cu verdeaţa proaspătă, pentru un plus de aromă.
Ingrediente pentru Cartofi gratinaţi cu brânză mascarpone
- 6 cartofi
- 70 g unt
- sare şi piper
- cimbru
- 1 legătură pătrunjel verde
- 250 g brânză mascarpone
- 50 ml iaurt
- 5-6 căţei usturoi
Mod de preparare Cartofi gratinaţi cu brânză mascarpone
Cartofii se spală şi se pun la fiert necojiţi, în apă cu sare. Se lasă la foc mediu şi se îndepărtează spuma. Când sunt bine fierţi se lasă la răcit, apoi se îndepărtează coaja, se taie felii şi se aşează într-o tavă de copt.
Într-o tigaie, topeşte untul la foc mic, apoi se toarnă în tavă, peste cartofi. Se asezonează cu sare, piper şi cimbru şi se bagă la cuptor, la foc mediu,
În timp ce cartofii se rumenesc, se amestecă iaurtul, brânza mascarpone şi usturoiul pisat. Când sunt gata, se scot din cuptor, se lasă câteva minute la răcit, apoi se toarnă amestecul de brânză peste. Se servesc imediat, de preferat cu verdeaţă proaspătă deasupra.
Poftă bună!