Cartofi înăbuşiţi cu unt şi verdeţuri

3 ianuarie 2020   Felul principal

Cartofii înăbuşiţi sunt varianta ideală a celor prăjiţi, mai ales dacă îi combini cu untul sărat şi cu un mix de verdeţuri din belşug. Astfel, reţeta de cartofi înăbuşiţi cu verdeţuri şi unt poate fi preparată şi servită ca atare sau ca garnitură pentru fripturi ori peşte.

Ingrediente pentru Cartofi înăbuşiţi cu unt şi verdeţuri

  • 500 g cartofi
  • ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • frunze de leurdă
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei
  • sare şi piper

Mod de preparare Cartofi înăbuşiţi cu unt şi verdeţuri

Usturoiul se curăţă şi se pisează bine, în timp ce ceapa verde şi celelalte frunze se spală bine şi se taie mărunt. Cartofii se curăţă şi se taie cuburi. Se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins, în care se adaugă puţină apă. Când sunt gata, se scot pe un şervet de hârtie, pentru a scăpa de excesul de ulei. Se mută pe o altă farfurie şi se adaugă peste bucăţi de unt sărat, apoi se presară din belşug verdeţurile. Se asezonează cu sare şi piper, după gust. 

Se consumă imediat. Poftă bună! 

Mai multe