Chifteluţe din somon
Uită pentru o perioadă de mâncărurile grele din carne de porc şi înlocuieşte-le cu peşte, sub diverse forme, dintre cele mai savuroase. Îţi recomandăm o reţetă delicioasă de chifteluţe din somon, pe care nu trebuie să le prăjeşti în ulei, ci le poţi băga la cuptor. Se fac rapid, iar gustul este desăvârşit.
Ingrediente pentru Chifteluţe din somon
- 300 g somon file
- 1 ou
- 2 căţei usturoi
- 1 lingură sos soia
- 1 lingură pesmet
- 2 linguri ulei de măsline
- ceapă verde
- pătrunjel verde
- sare, piper
Mod de preparare Chifteluţe din somon
Fileul de somon se spală şi se taie în bucăţi mai mici, după care se pune în robotul de bucătărie pentru a fi tocat. Atenţie, se mixează 2-3 minute, nu mai mult, astfel încât să nu ajungă să se facă o pastă, ci o carne tocată.
Se adaugă peste somon oul, ceapa şi pătrujelul tocate mărunt, usturoiul pisat bine, sosul se soia, piper şi, dacă mai e nevoie, sare. Amestecul obţinut este perfect pentru a începe să prepari chifteluţele.
Aşează pe o tavă o hârtie de copt şi începe să faci biluţe mici din compoziţie. Foloseşte puţin ulei pentru ca amestecul să nu se lipească de mâini. Formaţi chiteluţele de mărimea unei nuci şi băgaţi la cuptor aproximativ 40 de minute.
Se servesc calde. Poftă bună!