Ciuperci cu mix de legume trase la tigaie
Ciuperci trase la tigaie, combinate cu o varietate de legume proaspete, ce poţi să-ţi doreşti mai mult la masa de prânz, în perioada postului? Această reţetă te va cuceri iremediabil, se prepară rapid şi abundă in vitamine.
Ingrediente pentru ciuperci cu mix de legume trase la tigaie
- 500 g ciuperci champignon
- 5 roşii
- 304 căţei usturoi
- 2 cepe
- ulei de măsline
- jumătate de lămâie
- sare şi piper
- verdeaţă
Mod de preparare ciuperci cu mix de legume trase la tigaie
Curăţă ciupecile şi taie-le in sferturi, apoi stropeşte-le cu zeama de lămâie stoarsă proaspăt. Separat, decojeşte roşiile şi taie-le cuburi, la fel şi ceapa şi usturoiul.
Foloseşte o tigaie, încinge uleiul şi pune ciupercile la călit. După ce se înmoaie uşor, adaugă legumele. Amestecă bine şi asezonează cu sare şi piper. Lasă la înăbuşit cu un capac peste tigaie. Când sunt fierte, scoate capacul şi lasă să scadă din zeamă.
Toacă verdeaţa proaspătă, mărar sau pătrunjel şi serveşte imediat ce sunt gata ciupercile înăbuşite. Poţi adăuga mămăliguţă.
Poftă bună!