Ciuperci umplute

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 1 kg ciuperci potrivite ca mărime, 150 g kaizer sau bacon, 1 ceapă potrivită, 1/2 ardei gras, 1 ou, 2 linguri ulei, 100 g caşcaval, sare, piper

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 45 min Dificultate: mică

Speli şi cureţi ciupercile, îndepărtezi codiţele, le toci mărunt şi le pui deoparte. Căleşti ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei, adaugi ardeiul tăiat fâşiuţe, baconul tocat mărunt şi codiţele de ciuperci. Laşi să se călească 10 minute, condimentezi cu sare şi piper, du pă gust, şi laşi să se răcească.

Între timp, aşezi ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adaugi oul în compoziţia răcită, omogenizezi şi umpli ciupercile. Pui peste umplutură caşcaval ras şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute. Le poţi servi cu o garnitură de cartofi natur, orez sau cu ce-ţi place.

Ramona, Arad

Mai multe