Cod la tigaie, cu unt topit şi lămâie FOTO

21 aprilie 2016   Felul principal

Această reţetă de file de cod la tigaie, cu unt şi multe condimente, va deveni în curând preferata familiei tale. În plus, este o reţetă foarte simplă, ai nevoie doar de 5 minute de pregătire şi alte 5-6 minute pentru a prăji codul în unt. Peştele va deveni atât de suculent şi moale, numai bun să îl mănânci cu puţină zeamă de lămâie.

Ingrediente (2-4 porţii)

600-700 g cod (proaspăt sau congelat) 6 linguri de unt fără sare, tăiat felii Pentru condimentarea peştelui 1/4 linguriţă usturoi pudră 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper măcinat 1 linguriţă boia de ardei câteva felii de lămâie ierburi aromatice, pătrunjel sau coriandru

Mod de preparare

Amesteci într-un bol mic toate ingredientele pentru condimentarea peştelui. Tai codul în bucăţi mici, dacă doreşti. Condimentezi peştele pe toate părţile.

Încingi 2 linguri de unt într-o cratiţă mare, la foc mediu spre mare. Când untul s-a topid, adaugi codul în cratiţă. Îl prăjeşti 2 minute.

Dai focul la mediu. Întorci peştele pe cealaltă parte, pe deasupra pui restul de unt şi prăjeşti încă 3-4 minute. Untul se va topi complet, iar peştele se va pătrunde cu untul. Nu prăji prea tare, deoarece codul va deveni prea moale şi se va fărâmiţa.

Stoarce puţin suc proaspăt de lămâie peste cod. Serveşti imediat.

PONT: Dacă foloseşti cod congelat, dezgheaţă-l complet înainte de a-l folosi în reţetă.

Sursa: valentinascorner.com

Mai multe