Costiţe umplute

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 1 bucată costiţe de porc netăiate

Pentru sosul marinat: 1 pahar vin alb, 3 linguri ulei, 4 căţei de usturoi zdrobiţi, cimbru uscat, rozmarin, sare, piper

Pentru umplutură: 400 g carne tocată (amestec vită cu porc), 200 g ficăţei de pui, 2 linguri ulei, 2 felii de pâine, 2 cepe potrivite, 1 ţelină potrivită, 2 cartofi, 1 morcov, 1 măr verde, 3 ouă, ½ legătură pătrunjel verde, ½ legătură, mărar verde, sare, piper

Pentru garnitura din tavă: 300 g cârnaţi afumaţi, 150 ml vin alb, 100 ml supă de carne strecurată, 3-4 mere, 2 cartofi, 1 linguriţă cimbru, sare, piper

Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 105 min Dificultate: medie

Amesteci vinul, uleiul, usturoiul zdrobit, cimbru, rozmarin, sare şi piper, după gust, apoi freci costiţele cu această compoziţie şi le laşi la rece câteva ore. Între timp, căleşti ceapa tocată mărunt în ulei bine încins, împreună cu ţelina, morcovul şi cartofii tăiaţi cubuleţe.

Laşi până se înmoaie, dai să se răcorească, după care le amesteci cu carnea tocată, ficăţeii tăiaţi mărunt, un măr ras, ouăle, pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt, sare şi piper, după gust. Ungi o tavă mare rotundă cu ulei, aşezi un pat cu felii de cartofi, aşezi deasupra, în picioare, costiţele de porc sub formă de coroniţă şi coşi cu aţă. Umpli coroniţa cu compoziţia de ficat. Aşezi alături cârnaţi şi mere tăia te bucăţi, torni supa, vinul şi condimentezi, după gust, cu cimbru, sare şi piper.

Introduci tava în cup torul bine încins şi laşi circa o oră şi 10 minute, la foc potrivit. Cu 10 minute înainte să fie gata, pui deasupra coroniţei feliile de pâine tăiate cubuleţe. Mai adaugi câte puţină supă până când totul este frumos rumenit. 300 g cârnaţi afu maţi 150 ml vin alb 100 ml supă de carne strecurată 3-4 mere 2 cartofi 1 linguriţă cimbru sare piper

Mai multe