Cotlete de porc cu napi, în sos de cidru
O reţetă uşor de preparat şi foarte potrivită pentru o cină într-o seară răcoroasă de toamnă.
Pentru 2 porţii
Ingrediente:
1 l apă
2 frunze de dafin
4 căţei de usturoi
1 lingură boabe piper negru
80 g sare de mare
2 cotlete de porc cu os, de 2 cm grosime
sare, după gust
piper, după gust
1 lingură ulei
2 cepe
400 g napi
1 lingură muştar de Dijon
500 ml cidru
250 ml supă de pui
500 g spanac proaspăt
Mod de preparare:
Pui cotletele de porc într-o saramură făcută din apă, frunze de dafin, sare (80 g), piper şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Laşi la frigider peste noapte.
Scoţi carnea din saramură, o usuci cu şerveţele de hârtie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Încingi bine uleiul într-o tigaie şi pui cotletele. Le prăjeşti câte 2 minute pe fiecare parte, până sunt caramelizate.
Scoţi cotletele şi adaugi în tigaie ceapa tăiată. O căleşti până se înmoaie, pui napii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Asezonezi cu sare, după gust, şi continui să căleşti legumele încă 5 minute, amestecând ocazional. Adaugi muştarul, cidrul şi supa de pui şi laşi vasul pe foc încă 7 minute.
Cureţi spanacul de tulpini, în speli şi îl scurgi.
Pui spanacul în vas, scufunzi şi cotletele în sos şi dai totul la cuptor 12 minute, la 180 °C.
Serveşti fiecare cotlet cu garnitură de napi şi spanac.
SURSA: tasty.co