Crap cu legume la cuptor
16 aprilie 2013
Felul principal
Ingrediente: 1 crap de 2,5 kg, 5 cepe, 5 morcovi, 6 roşii, 250 ml vin alb, sare, piper, 100 ml ulei, condiment pentru peşte, 5 căţei de usturoi
Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 10 min Dificultate: mică
Cureţi peştele, îl speli şi îl porţionezi. Îl presari cu condiment de peşte, sare şi piper.
Tai morcovii şi roşiile rondele, ceapa julien şi le aşezi, într-o tavă în care pui uleiul. Peste legume aşezi bucăţile de peşte, torni vinul şi introduci tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la foc potrivit. Spre sfârşitul timpului de coacere, adaugi şi căţeii de usturoi uşor zdrobiţi.
De la Elena Loredana Carp, Bârlad