Crap cu migdale

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 1 crap mare de circa 2 kg, 200 ml lapte, 50 g făină, 100 g unt, 60 g migdale, 1 lămâie, sare, piper

Pentru garnitură: 1 varză potrivită murată, 60 ml ulei, 10 boabe de piper, 1 linguriţă cimbru, 2 linguri pastă de tomate, boia de ardei dulce

Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 1h 10 min Dificultate: mică

Cureţi peştele de solzi, branhii, intestine, îl speli cu apă rece, îl usuci bine cu prosoape absorbante, îl crestezi uşor pe ambele părţi, îl pudrezi cu sare şi piper şi-l stropeşti cu zeamă de lămâie. Îl laşi la frigider circa 30 de minute. Treci peştele prin lapte, prin făină şi apoi îl prăjeşti în unt, pe ambele părţi, până se rumeneşte frumos. Îl scoţi cu grijă deoparte şi îl păstrezi cald.

Separat, tai varza fideluţă, o speli bine în apă rece pentru a fi mai puţin sărată, o storci şi o căleşti în ulei, amestecând mereu. Adaugi apoi puţină apă fierbinte, boabe de piper, cimbru, pastă de tomate, o acoperi cu capac şi o laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând din când în când, până este bine pătrunsă.

Transferi varza călită într-un vas termorezistent, presari boia de ardei dulce, aşezi deasupra peştele ornat cu migdale rumenite uşor într-o tigaie unsă cu puţin unt. Introduci vasul în cuptor pentru circa 15 minute pentru a se combina aromele şi pentru a fi servit cald la masă.

Mai multe