Crochete indiene din linte

31 mai 2013   Felul principal

Vrei să găteşti ceva special astăzi sau în weekend? Prepară aceste crochete indiene cu linte. Vei fi uimit de savoarea lor!

Ingrediente

300 g linte roşie 1 ou 1 ceapă roşie ½ ardei gras verde 1 lingură arahide (necoapte şi nesărate) zdrobite grosier 2 căţei de usturoi 1 praf de şofran ½ linguriţă chimen măcinat ½ linguriţă coriandru uscat 1 praf de boia iute sare piper proaspăt măcinat pătrunjel verde tocat 4 linguri ulei pentru prăjit

Preparare

Alegi lintea, o speli în mai multe ape reci şi o laşi la înmuiat peste noapte. A doua zi, o fierbi 10-15 minute, apoi o scurgi şi o mixezi în blender până se transformă într-un piure fin.

Amesteci pasta într-un castron cu ceapa şi cu ardeiul, tocate mărunt, arahidele zdrobite, căţeii de usturoi, oul bătut ca pentru omletă, ierburile aromate, pătrunjelul, şofranul, boiaua de ardei, sare şi piper, după gust.

Din compoziţia obţinută modelezi crochete rotunde sau lunguieţe, pe care le rumeneşti în ulei bine încins, pe toate părţile, apoi le scoţi pe prosoape absorbante pentru a elimina excesul de grăsime. Le serveşti calde, garnisite cu piure de cartofi.

Mai multe