Fasole picantă
28 octombrie 2019
Felul principal
Dacă adori fasolea, dar te-ai plictisit de reţetele clasice îţi propunem fasole picantă, un preparat delicios.
- 400 g fasole fiartă
- 200 g carne de vită tocată
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 3 căţei usturoi
- 1 ardei iute
- 1 linguriţă boia dulce
- ½ linguriţă boia iute
- 200 g roşii cubuleţe în suc propriu
- 50 ml apă fiartă
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 1-2 linguri caşcaval ras
- 3-4 frunze de ceapă verde, tăiate mărunt
Mod de preparare:
Încingi uleiul, pui ceapa tăiată mărunt, iar când devine translucidă adaugi usturoiul mărunţit, ardeiul gras şi pe cel iute, curăţaţi de nervuri, de seminţe şi făcuţi cubuleţe, şi boiaua. Amesteci, răstorni carnea, potriveşti gustul de sare şi piper şi torni apa. Laşi la fiert 20 de minute, adaugi roşiile în suc propriu şi mai ţii alte 15 minute, apoi pui fasolea clătită sub jet de apă rece. O laşi pe foc până ajunge sosul la consistenţa dorită şi dai deoparte.
Serveşti mâncarea presărată cu caşcaval ras şi cu frunze de ceapă verde.