Ficăţei cu ciuperci

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 1 kg ficat de pui, 300 g kaizer feliat, 300 g ciuperci, 1 legătură ceapă verde, 1 legătură pătrunjel verde, 2-3 linguri muştar, 2 linguri ulei, sare, piper, cimbru

Mod de preparare:Toci ceapa şi o căleşti într-o lingură de ulei. Prepari un sos din muştar, o lingură de ulei, cimbru, sare şi piper, după gust. Într-o tigaie mai adâncă sau un vas termorezistent, aşezi ceapa, pui felii de kaizer unse cu muştar doar pe partea de sus până acoperi ceapa.

Speli ficăţeii, îi piperezi, după gust, şi-i aşezi unul câte unul peste kaizer. Acoperi ficăţeii cu un strat din felii de kaizer unse cu muştar şi aşezate cu partea unsă în jos. Cureţi de coajă ciupercile, le feliezi şi le aşezi peste kaizer. Introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, presari pătrunjelul verde tocat mărunt şi dai din nou la cuptor.

De la Oana Buică, Timişoara

Mai multe