Friptură cu măghiran

22 mai 2013   Felul principal

Dacă-ţi plac fripturile asezonate ca la carte atunci prepară această reţetă de curcan cu măghiran.

Ingrediente: 1 curcan mare, 100 g unt, 1 măr, măghiran, 1 păhăruţ coniac, sare

Timp de preparare: 2h 20 min

Dificultate: mică

Mod de preparare:

Tamponezi curcanul în interior cu prosoape absorbante, pentru a fi cât mai uscat. Îl condimentezi cu sare, atât în interior, cât şi la exterior, îl freci pe dinăuntru cu măghiran, pui câteva cubuleţe de unt şi mărul, legi picioarele sau le prinzi să nu se desfacă în timpul preparării şi îl aşezi într-o tavă mare pentru cuptor. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi introduci la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ două ore.

La jumătatea timpului de coacere, înlături folia de deasupra, adaugi jumătate de pahar de apă caldă şi un păhăruţ de coniac. Ai grijă să stropeşti periodic friptura cu sosul lăsat din tavă. Dacă este nevoie, mai adaugi câte puţină apă caldă. După ce s-a rumenit frumos, îl laşi în cuptorul stins, până va fi servit.

Mai multe