Friptură de iepure

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 2 pulpe de iepure, 1 praf nucşoară, 1 căpăţână de usturoi, 5 cartofi, 1 ceapă, 1 legătură pătrunjel, 2 frunze dafin, 400 g roşii, 4 linguri ulei de măsline, 50 ml vin alb sec, 100 ml supă de legume, 1 lingură fulgi de migdale, 1 crenguţă cimbru, sare, piper alb

Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 45 min Dificultate: medie

Cureţi pulpele de iepure de pieliţă, le speli bine şi le usuci cu un prosop de hârtie absorbant. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară, după gust.

Usturoiul îl cureţi şi îl toci mărunt. Cartofii fără coajă îi fierbi pe jumătate în apă cu sare şi îi laşi la cald. Dacă sunt mai mari, îi tai pe jumătate.

Roşiile le crestezi puţin în cruce deasupra şi le pui la fier în apă cu sare pentru 5 minute. Le scoţi, le cureţi de coajă, le tai cuburi şi toci pătrunjelul mărunt.

Pui uleiul la încins şi prăjeşti pulpele de iepure. Le scoţi, le laşi la cald şi sfărâmi frunzele de dafin. În uleiul rămas căleşti ceapa tocată julien şi usturoiul.

Adaugi peste ceapă roşiile, dafinul, pătrunjelul, vinul şi supa. Laşi pe foc până scade puţin zeama şi treci totul prin strecurătoare. Pui cartofii într-un vas termorezistent, aşezi pulpele, sosul de roşii, cimbrul şi presari deasupra fulgii de migdale. Introduci vasul în cuptorul încins pentru 30 de minute.

Mai multe