Friptură de porc cu sos alb

24 decembrie 2018   Felul principal

Cauţi o reţetă specială pentru invitaţii la masa de Crăciun? O friptură fragedă cu sos alb delicios este exact preparatul cu care îţi vei impresiona toţi musafirii. Asta pe lângă clasice preparate precum sarmale şi salată boeuf. Ingrediente 500 g pulpă de porc 2 morcovi piper sare rozmarin cimbru pentru sos: 1 ceapă 50 g unt 50 g smântână lichidă 50 g apă 2-3 linguriţe făină 75 ml vin alb sec usturoi pătrunjel Freacă pulpa de porc cu sare şi piper şi pune-o la fiert la foc mic alături de celelalte condimente.. Acoperă oala cu un capac. Taie morcovii fâşiuţe şi pune-le alături de pulpă, să fiarbă.După ce a fiert şi carnea şi morcovii, pune deoparte zeama, cu care poţi prepara o ciorbă sau o supă, şi pune totul într-o tavă. Adaugă jumătate din canitatea de vin şi pune totul la cuptor. Între timp, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în unt şi adaugă usturoiul. Pune restul de vin, sare, piper şi cimbru şi amestecă. Pune făina şi amestecă încotinuu, adaugând treptat smântâna. După ce s-a rumenit carnea, scoate-o şi taie feliuţe peste care torni sosul atunci când o serveşti. Presară pătrunjel tocat peste şi este gata.

Mai multe