Friptură de porc cu sparanghel şi ciuperci
O friptură de porc cu sparanghel şi ciuperci este un preparat elegant şi savuros atât pentru mesele obişnuite în familie, cât şi pentru cele mai speciale.
Ingrediente
60 g unt
1 căţel de usturoi
1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
1 lingură de mărar proaspăt tocat
coaja de la o lămâie
500 g cotlet de porc
1 ceapă albă tocată mărunt
450 g sparanghel
250 g ciuperci champinion
Mod de preparare
Într-un vas mic amesteci 3 linguri de 20 g unt, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, coaja de lămâie, sare şi piperul.
Asezonezi carnea cu sare şi piper.
Topeşti o lingură de unt într-o tigaie. Pui friptura şi laşi 4-5 minute pe fiecare parte.
Topeşti untul rămas în aceeaşi tigaie. Adaugi ceapa, sparanghelul şi ciupercile. Le laşi până când ciupercile devin maronii, aproximativ 3-4 minute.
Serveşti imediat adăugând deasupra sosul de unt.
Sursa: Damn Delicious