Friptură de porc la tavă în sos dulce acrişor
Ai poftă de o reţetă inedită? Această friptură este cu adevărat savuroasă, iar gustul dulce acrişor al sosului care asezonează cotletele de porc îţi va lăsa o aromă deosebită. Se prepară rapid şi poate fi servită cu garnitură la alegere, cartofi fondanţi sau legume. Încearcă şi tu!
Ingrediente pentru friptură de porc la tavă în sos dulce acrişor
- 1 kg cotlet de porc
- sare de mare grunjoasă
- piper boabe
- cimbru verde
- 2 portocale
- 75 g unt
- 2 linguri zahăr brun
- 50 ml ulei de floarea-soarelui
- 100 ml vin alb
Mod de preparare friptură de porc la tavă în sos dulce acrişor
Cotletele spălate se sărează şi se ung cu ulei, după care se aşează într-o tavă, cu destulă distanţă între ele. Se adaugă piperul boabe, cimbrul, puţin ulei şi vinul. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu şi se bagă la cuptor. După jumătate de oră, se scoate tava, se îndepărtează folia şi se adaugă feliile de portocală, zahărul brun, untul şi se bagă înapoi timp de 15 minute.
După ce aromele s-au îmbinat, se scoate iar tava şi cu ajutorul unei linguri de lemn se toarnă sosul lăsat în tavă peste bucăţile de carne. Se întorc dacă este cazul. Se mai lasă la cuptor încă 15 minute, până când carnea este extrem de fragedă. Sosul se poate adăuga peste garnitura dorită sau consuma ca atare cu carnea.
Poftă bună!