Friptură la tavă

1 iulie 2013   Felul principal

Cartofii te salvează atunci când cauţi o idee de mâncare rapidă, dar şi dacă vrei un preparat mai deosebit. O demonstrează următoarea reţetă de friptură!

Dificultate mică

Preparare: 1 h 30’

Porţii 4

Ingrediente

1 kg cartofi

500 g pulpă de porc

1 praz

2 morcovi

6 căţei de usturoi

1 ceapă

ulei

sare

piper

 Preparare

Speli şi cureţi carnea de pieliţe, o tai cât vrei de mare şi o pui într-o tavă.

Separat, speli, cureţi şi tai ceapa, la fel procedezi cu prazul, cu morcovii şi le pui în tava cu carne. Torni puţin ulei, apă, potriveşti de sare şi piper, acoperi cu folie şi dai la cuptor. Laşi aproximativ o oră.

Între timp de ocupi de cartofi. Îi speli, îi cureţi şi, când consideri că pulpa de porc este aproape făcută, scoţi folia,  adaugi cartofii, usturoiul tocat fin, torni puţin ulei peste ei, pui sare şi piper şi dai la cuptor.

Încerci cartofii şi, când s-au înmuiat, friptura este gata.

Mai multe